pondělí 31. října 2011

Halloween

Scary pumpkin neboli děsivá dýně je symbolem Halloweenu. 

Troufám si tvrdit, že Halloween je ze všech svátků nejoblíbenější a to protože je na něj dovoleno všechno! Vyřádí se jak děti, tak dospělí a dospělí někdy mnohem více než ty děti. Připadá na 31. října, tedy je v podstatě obdobou našich dušiček, ovšem kromě oné pokory a zádumčivosti. Naopak, čím bláznivější Halloween zažijete, tím lépe. Jistí lidé mají v Halloweenu úchylku a zdobení svého domu začínají připravovat měsíce dopředu.

Jeden z nejlépe vyzdobených domů v Cranbrooku.


Halloweenské dekorace se objevily prakticky ihned po Díkůvzdání. A to i na oficiálních místech jako je škola nebo studentské koleje. Vyzdobená byla tělocvična, haly, kancelář mezinárodních studentů i kancelář ředitele. Majitel kavárny se na halloweenský pátek ukázal v nemocničním úboru s umělým holým zadkem. Kuchaři pak byli od krve a prokláti umělými noži a sekerami.






Škola také pořádala celý týden před halloweenským pondělím různé akce. Začalo to Děsivou nocí v úterý večer, pokračovalo lovením pokladu ve středu a končilo pátečním vydlabávání dýní a následným Hodem dýní. V sobotu se pak celé město sešlo v nejstarším obydlí kraje Fort Steel k Halloween Spectaculous. Výjez tam opět pořádala škola ale nás pozval bývalý student od mojí rodiny Chen s přáteli.

Chen demonstruje svoje kuchařské umění.

Chen, jeho přátelé a já.

Jídlo. 

Halloweenská sobota tedy byla ve znamení tradiční čínské kuchyně, kterou nám Chen vlastnoručně uvařil. Servírováno bylo marinované tofu, ryba, pálivé nudle, řýže a hovězí polévka se zázvorem. Dezertem byla zmrzlina a zelený čaj.


Po těchto lahodách jsme se odebrali do Fort Steel, což je nejstarší osídlení zdejší oblasti (cca 100 let). Tam se potkalo skoro celé město na strašidelně dekorovaných pasážích, kde se hrálo divadlo, prodávaly pochutiny a hrály hry. Jedna hra spočívala v zavěšení koblížku na provázek, a dítě se svázanýma rukama na zádech muselo koblížek sníst. A nechyběl ani strašidelný dům. Každý měl na sobě masky - čím originálnější a šílenější, tím lépe. Speciální kategorii tvořily děti, na kterých si rodiče extrémně vyhráli. U mě vyhrálo dítě - zebra, který ale bylo tak hyperaktivní, že nemám nerozmazanou fotku. S našim průvodci jsme vyřezali dýni a přidali ji k děsivému chodníku. Večer byl zakončen ohňostrojem o desáté.


Legendární MARIO!!!

Maskovaná Marina jako Gothic panenka.


Strašáci a jiné dekorace.

Strašidelný chodník. 

Vyřezat dýni není žádná sranda. 

Večer jsem šla pracovat do baru, který samozřejmě nesměl být bez halloweenských ozdob. Ten večer byl se svými 150 dolary na dýžkách snad nejúspěšnější ze všech večerů co jsem kdy v baru pracovala! Převlek pirátky zřejmě stál za to :P.



Vrcholem týdne byl samotný pondělní Halloween. Narozdíl od Díkůvzdání není státním svátkem a tak děti jdou normálně do školy. Odpoledne se začnou sbírat a až do soumraku putují ve čtvrtích od domu k domu, ode dveří ke dveřím a za zvolání trick or treat fasují dobroty všeho druhu. 

HP a Červená karkulka.

Strašidlááá.

Kondomoidní strašidlááá.

Trick or treat I.

Někdy je cesta ke sladké odměně dlouhá aneb trick or treat II a ještě stokrát..

Večerní ulice jsou plné dětí.

Něčí dům holt vypadá jako hounted house no.


Já jsem byla překřtěna na studentku 10stupně, což je asi 14 let, ale nikdo neměl námitky a tak jsem s dětma fasovala taky. :)
PS: následující týden mi bylo konstantně špatně. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Neváhejte, ocením každý komentář :)